Ingrediente:
-500 g faina
-150 ml lapte
-150 ml de smantana
-400 g branza framantata
-1 ou
-50 g untura
-15 ml rom
-1 plic praf de copt
-sare
-ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se face aluat din faina, lapte, smantana, ou, rom, si putina sare, care se framanta circa 10 minute, apoi se lasa in repaus, la rece 2 ore. Apoi, aluatul se framanta cateva minute, dupa ce s-a adaugat praful de copt. Aluatul se modeleaza in forma de sul, care se taie in 15 bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie de forma dreptunghiulara, care se unge cu grasime topita, se ruleaza si apoi se strange rotund ca un melc. Din fiecare bucata se intinde apoi o rondea cu diametrul de 15 cm, iar la mijloc se pune o lingurita de branza framantata.
Scovergile se prajesc in ulei, pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.
Pofta Buna!
Scovergi cu branza framantata
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu