RSS

Pofta Buna Va Doresc!

Piept de miel umplut

Ingrediente :


- maruntaiele de la miel (ficat, plamani, inima, rinichi)

- 100 g franzela
- 1 ceapa mare
- 50 g unt sau 5 linguri untdelemen
- 3 oua
- marar
- patrunjel
- 1/2 piept de miel ( de la un miel 5-6 kg) numai partea cu coastele


Mod de preparare :


Se impinge carnea in lungul coastelor, dupa ce s-au scos capetele afara, se rup coastele dinspre sira spinarii. Partea care ramane este formata din carne invelita in pielite, care se desfac ca o punga. Se lasa numai o singura deschizatura, restul gaurilor se cos cu ata alba. Ceapa se taie marunt, se caleste 1 minut in untdelemn sau unt, se adauga apoi maruntaiele taiate mai mic, putina sare , piper si se prajesc inabusit la foc pana scade apa ce o lasa carnea. Se dau apoi prin masina cu franzela muiata in apa si bine stoarsa. La tocatura se adauga celelalte componente si sare cat mai este nevoie. Se umple pieptul, se coase si se pune in cratita de circa 2 l. Se unge bine cu untdelemen si se adauga 3 linguri de apa in cratita. Se acopera si se da la cuptor circa 1 ora pana se rumeneste frumos. Se intoarce si se stropeste mereu cu sosul, in care se pune apa daca scade. 



Pofta Buna!






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu