RSS

Pofta Buna Va Doresc!

Budinca de ciuperci

Ingrediente:


-100 g faina

-100 g unt
-1/4 kg ciuperci
-1/4 l lapte
100 g parmezan sau telemea
-sare
-piper
-4 oua
-marar
-patrunjel


Mod de preparare:


Se face un sos alb: faina se inabuseste cu untul 2 minute fara sa se rumeneasca, se stinge cu laptele fierbinte adaugat in 2 transe si amestecand bine de fiecare data pana se desfac toate cocoloasele. Sosul va fi mai legat, dar se pun imediat ciupercile bine spalate, stoarse bine si macinate crude in masina. Cand este aproape rece se pune branza rasa prin razatoarea cu gauri mici dupa care se pun galbenusurile. Daca compozitia este prea vartoasa se mai poate pune o lingura de smantana groasa. Se potriveste cu sare, piper, marar si patrunjel tocat, apoi se adauga albusurile batute spuma tare. Se pune in cratita de 2 l unsa cu unt sau margarina si tapetata cu pesmet.



Pofta buna!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu